Kernwaarden

Samen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Zeg je “ja”, dan stap je in de CPO*-vereniging ‘Voor elkaar Met elkaar’, Havephof. Je denkt, praat, besluit en doet mee. Over de bouw, groep, activiteiten… Een kwestie van geven en nemen, kansen en ontwikkeling, stimuleren en investeren. Na de oplevering ga je hiermee door in de vereniging van eigenaren en de bewonersvereniging.

Diversiteit

Dwarsdoorsnede van de maatschappij We houden van variatie: ouderen en jongeren, alleengaanden en stellen, mannen en vrouwen, regenboogkleuren, hier en elders geboren, huurders en kopers. We houden trouwens ook van ieders eigen regie, van privacy en elkaar vrijlaten, van je vertrouwd voelen en op je gemak zijn.

Duurzaam

Voorlopig energielabel A++ We dromen maar ‘100% volledig energieneutraal’ halen we nog niet. Wel energielabel A++ want zonnepanelen, isolatietechnieken en natuurlijke warmtebronnen.  Met hergebruik van materialen, het bewust inzetten van energie, het desgewenst delen van een wasser en droger, gereedschap en misschien zelfs een auto. Kortom, we voelen ons verantwoordelijk. Voor en met elkaar. Voor en met de aarde.

Verbinding

Gezamenlijke tuin, ontmoetingsruimte en meer Daar organiseren we – afhankelijk van wensen en mogelijkheden – geregeld activiteiten. Met elkaar, soms ook met het Land van Anna op het voormalige Havep-terrein. We kijken naar elkaar om, doen dingen samen, helpen waar nodig. Betrokken, midden in de wijk, midden in het leven.

Participeren

Meedoen en autonoom Je beseft dat in onze maatschappij sámen en zélf je bestaan vormgeven het motto wordt van de nabije toekomst. Een toekomst waarin we op elkaar moeten bouwen willen we thuis oud kunnen worden. Met gelijkgestemden en als het nodig is, met zorg-, welzijns- en overheidsorganisaties.

Gemeenschappelijk wonen

Iets voor mij? Gaan leven in een community als Havephof is een ingrijpende beslissing. Doe vrijblijvend de test van de LVGO. Onderzoek of gemeenschappelijk wonen iets voor je is. Ontdek welke wensen en eigenschappen bijdragen aan wel of geen match.

Ben iemand van idealen: sociaal en zelfredzaam, samen een klus klaren, dingen doen waar je goed in bent, ieder zijn eigen kwaliteiten. Benieuwd waar we uitkomen, misschien ook iets als een deelauto… ontspullen hoort wat mij betreft net zo bij de verhuizing naar Bergstraat 50.

Anne, deelnemer Havephof

Anne bijgeknipt quote

* Meer weten over CPO [Collectief Particulier Opdrachtgeverschap]? Ga naar KilimanjaroWonen

Pin It on Pinterest