Ze viel voor de perfecte ligging van Havephof en voor het vele licht van appartement 12 met loggia. Later realiseerde ze zich dat er bij een CPO veel meer komt kijken dan bij de koop van een gewoon appartement. Toch doet deze ‘import-Goôlse’ dapper mee. Bijvoorbeeld in de ‘buitencommissie’ die zich buigt over een tuin waarin het straks meer dan prettig toeven is. En groeit het haar boven het hoofd, dan kan ze rekenen op de hulp van haar kinderen en de anderen van Havephof.

Tempo van een sneltrein

Wat is je naam, leeftijd en betrokkenheid bij Havephof?

Mijn naam is Geertje van Gorp. Ik ben net 73 jaar geworden. Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Breda. Toen ik mijn man 52 jaar geleden leerde kennen, verhuisde ik naar Goirle. Hij was een rasechte ‘Gôolse’ en ik dat werd ik in die halve eeuw ook wel een beetje.

Wanneer en hoe ben je hier beland?

Mijn man is anderhalf jaar geleden overleden. Daarna voelde ons gezamenlijk huis te groot voor mij alleen, te leeg. Toen ontdekte mijn zoon Havephof. Hij wees me op de koopappartementen. Samen met hem en mijn dochter ging ik naar de Open Ochtend in het najaar. Ik was gelijk verkocht en ben eind 2023 ingestapt.

Wat trok je erin aan en had je ook twijfels [welke dan]?

In eerste instantie keek ik naar appartement 11, maar nummer 12 bleek het te zijn. Een appartement met veel lichtinval, een mooie indeling en een prachtige loggia aan de zonkant. Alles gelijkvloers, dat vind ik fijn. Geweldig is de ligging van Havephof: op loop- en fietsafstand van het centrum en dicht bij de bossen.

Zijn die twijfels inmiddels verdwenen en zo ja/nee, hoe komt dat?

Ik had en heb ze nog steeds, een beetje. Ik realiseerde me pas later hoeveel er komt kijken bij een CPO. Stap je in een ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’, dan moet je bergen regel- en papierwerk verzetten.

De anderen die vanaf het begin meedoen, zijn er geleidelijk ingegroeid. Latere instappers zoals ik, moeten al die informatie inhalen. In het tempo van een sneltrein dendert er van alles op me af. Mijn hoofd tolt regelmatig van alle dingen die ik als volwaardig lid zou moeten weten, waarover ik moet beslissen en die we nog moeten regelen. Gelukkig heb ik veel steun aan mijn kinderen en de andere CPO-leden die me kunnen helpen. Maar ja, uiteindelijk ben ik degene die er gaat wonen en die het naar z’n zin moet krijgen.

Welke vijf woorden passen volgens jou precies bij dit project?

Gezelligheid, bos, duurzaamheid, centrum, saamhorigheid.

Hoe ziet Havephof er over vijf of tien jaar uit?

Oef dat kan ik me moeilijk voorstellen. Ik ben vooral met vandaag de dag bezig. Moet nadenken over de verkoop van ons oude huis, over onze spullen, over afscheid nemen. En tegelijk moet ik beslissingen nemen over de inrichting van mijn nieuwe appartement, over de keuken, de badkamer, de meubels, de vloer, de muren enzovoort.

Daarbij komt dat ik niet alleen mijn eigen appartement bouw, ik maak ook deel uit van de groep. Daarom zit ik in de buitencommissie. We zijn hard bezig met nadenken over de gezamenlijke tuin: hoe moet die eruitzien, wat willen we erin, wat willen we er straks in doen? Ik ga voor een intieme binnentuin met voor ieder wat wils en mooie plekken om lekker te zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de ontmoetingsruimte. Ik hoop op een gezellige ruimte, een plek om te genieten.

Aan wie geef je de vragen door?

Ik geef het stokje door aan Corrie van Loon.

Dit bericht delen op social media?
Dat kan via onderstaande buttons.

Pin It on Pinterest