Donderdag 16 november 2023 was voor CPO Havephof een gedenkwaardige dag. Acht jaar zoeken en afwachten, masseren en lobbyen, incasseren en bijstellen, werd beloond.

1) omgevingsvergunning, slotstuk in de gemeentelijke molen, 2) raamovereenkomst tussen aannemer en CPO, fundament voor het bouwproces, 3) bezegeling van een bijzondere verbintenis, namelijk tussen woningcorporatie Leystromen en ons als toekomstige bewonersvereniging, 4) maximale subsidies voor enerzijds de bouw van de ontmoetingsruimte en anderzijds het sedumdak…

Rijdende trein

Goirle kan er niet meer omheen: Havephof aan de Bergstraat. Een enthousiaste, gedreven en betrokken woongemeenschap in het oude HAVEP-gebouw. Okee, het is nog even wachten voordat de buurt ons dagelijks ziet, maar we komen eraan. Havephof is als een rijdende trein die niet meer te stoppen valt.

Daar stonden we 16 november graag bij stil tijdens de borrel met genodigden. Mensen en organisaties die ons de afgelopen jaren terzijde stonden, ons verder hielpen en adviseerden. We betoonden hen onze erkentelijkheid voor hun bemoeienis én vierden de mijlpalen ofwel: grijp de kansen die voorbijkomen want alleen dan kun je je ideaal verwezenlijken.

Nieuwe wonen

Dat we dat doen bleek uit het praatje van Rob van Nistelrooij, directielid van aannemer Van Herpen die veel bouwt voor CPO’s. Niet alleen complimenteerde hij op 16 november de kartrekkers omdat zij – ondanks twijfels en hobbels – de sprong naar het nieuwe wonen wagen: “Spijt komt altijd te laat.” Ook sprak hij zijn waardering uit voor de toplocatie waar iedereen – jong en oud, man en vrouw – zich thuis kan voelen, samen én in vrijheid wonen maar bovenal kan genieten.

Genieten op een mooie plek gaan we zeker doen. Met dank aan hen die ons hielpen: van KilimanjaroWonen tot de gemeente, van Wilma-CRA tot VP Capital, van Leystromen en aannemer Van Herpen tot subsidiegevers als RVO en Rabobank. Of zoals voorzitter Ine Beekers in haar woordje samenvatte: “Zonder jullie ondersteuning was het ons nooit gelukt, stonden we hier niet. Dank jullie wel.”

blog 17-11 4b
blog 17-11 1a
blog 17-11 2a

Dit bericht delen op social media?
Dat kan via onderstaande buttons.

Pin It on Pinterest