Superenthousiast was ze over het concept, viel als een blok voor Havephof dus nee, ze wilde aanhaken. Zelfs toen bleek dat een koopwoning voor haar niet was weggelegd en ze zou moeten blijven huren. Wat een geluk dat Leystromen vier huurwoningen reserveert voor Havephof. In één van die vier gaat ze wonen. Liever vandaag dan morgen want in gedachten ziet ze de verhuiswagen al voorrijden. Ze verheugt zich op het samenwonen, op het groepsgebeuren waarin ieder zijn eigen bijdrage levert.

Wat duurt het wachten lang…

Wat is je naam, leeftijd en betrokkenheid bij Havephof?

Mijn naam is Dorien Verhoeven, 53 jaar en sinds 2022 betrokken bij Havephof.

Wanneer en hoe ben je bij hier beland?

Zo’n anderhalf jaar geleden was er een bijeenkomst in het Jan van Besouwhuis. Ik ging luisteren en kijken of Voor elkaar Met elkaar mij iets te bieden had. Het was druk op deze informele en inspirerende avond. Meteen sprak het concept me aan. Ik liet mijn gegevens achter om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Nadat ik een uitnodiging voor de volgende ontmoeting had ontvangen, ging de bal aan het rollen.

Wat trok je erin aan en had je ook twijfels [welke dan]?

Gewoon Voor elkaar Met elkaar. Alleen wonen en toch niet helemaal. Hoe goed voelt het als je weet wie je naaste buren zijn, mensen waarvan je op aan kunt, met wie je leuke dingen doet, die – als het nodig is – elkaar helpen en een beetje voor elkaar zorgen. Dat laatste zit me in het bloed, ik werk als verpleegkundige in de wijk. En ja, ik kreeg twijfels omdat kopen voor mij niet is weggelegd.

Zijn die twijfels inmiddels verdwenen en zo ja/nee, hoe komt dat?

De twijfels verdwenen redelijk snel want Leystromen kwam in beeld. Deze woningcorporatie wilde meedenken over samenwerking zodat niet-kopers toch kunnen meedoen aan Havephof. Heel interessant om zo’n proces van dichtbij mee te maken maar wat duurde het wachten lang… Uiteindelijk hebben we afgelopen november de samenwerkingsovereenkomst met Leystromen kunnen ondertekenen. Een feestje. Wat waren we blij. Vier woningen horen voortaan bij de bewonersvereniging van Havephof. En ik huur er daar eentje van.

Welke vijf woorden passen volgens jou precies bij dit project?

Enthousiasme, vertrouwen, geduld, toekomst, samen. Laat het bouwen maar beginnen, liever vandaag dan morgen. In mijn gedachten staat de verhuiswagen al klaar.

Wanneer kun je er beter niet aan meedoen en wanneer juist wel?

Op de eerste plaats moet het project je aanspreken. Is dat niet, ga dan ergens anders wonen. Ook als je denkt op deze manier snel aan een huurwoning te kunnen komen. Of als je liever alleen bent. Of als je je niet betrokken voelt. Daar draait het om: betrokkenheid vanuit de gedachte dat iedereen iets te bieden heeft aan onze bewonersvereniging. Denk je dat je een leuke aanvulling bent in onze groep, stap dan in.

Zie je beren op de weg [zo ja, welke] of heb je er alle vertrouwen in [zo ja, wat is de sleutel tot succes]?

Nee, die zie ik gelukkig niet. Alle overeenkomsten zijn getekend en alle vergunningen rond. We zijn open en eerlijk naar elkaar, bespreken in de groep de voors en tegens van plannen, voorstellen, besluiten. We hebben een mooie website en worden goed ondersteund door Kitty van KilimanjaroWonen.

Wanneer is Havephof geslaagd en wat is daarvoor [nog] nodig?

Havephof is voor mij nu al geslaagd. Zo’n mooi CPO-project [Collectief Particulier Opdrachtgeverschap] in een nieuwe woonwijk, dicht bij de dorpskern en de prachtige natuur. Bovendien met lieve, gezellige, ondernemende mensen om me heen. Nee, het kan niet meer stuk.

Hoe ziet Havephof er over vijf of tien jaar uit?

Dan vieren we groot feest. Omdat al onze dromen zijn verwezenlijkt en wij prettig samenwonen.

Aan wie geef je de vragen door?

Ik geef het stokje door aan Miranda. Zij is de kopersbegeleider van de aannemer.

Dit bericht delen op social media?
Dat kan via onderstaande buttons.

Pin It on Pinterest