Bij alle drukte op zaterdag 7 oktober vergaten we om foto’s te maken. Maar dat was dan het enige smetje. Want genoeg animo tijdens de Open Ochtend [tegelijk met de ‘Sales Gallery’ van buurman Land van Anna]. Wij met vier en de aannemer met twee man sterk beantwoordden vele vragen, leidden rond en gaven toelichting. Het resultaat? Leuke en enthousiaste kandidaten voor het verdere kennismakingstraject.

Volgende stap

Een traject dat thuis in alle rust begint met bestudering van het pakket dat op de Open Ochtend is meegegeven: de [technische] beschrijvingen en tekeningen van het voorkeursappartement.

Na een paar dagen belt de kopersbegeleider van de aannemer: “Zet je de volgende stap?” “Ja”, zeggen er aardig wat. Ze volgen de online CPO-presentatie: uitleg over de juridische en financiële aspecten van het ontwikkeltraject, over het Collectieve Particuliere Opdrachtgeverschap en over de koop van het appartement inclusief gemeenschappelijke voorzieningen.

In wording

Wederom na enige bedenktijd zoekt de kopersbegeleider opnieuw contact: “Ga je door?” Een aantal reageert met ‘ja’. Zij komen naar onze ALV, de Algemene Ledenvergadering. Om sfeer te proeven, een beeld te krijgen van hoe een CPO in de praktijk werkt, om te ervaren hoe gezellig en bijzonder het is bij te dragen aan een community [in wording].

En nu is het wachten op de financieringsmogelijkheden. We hopen van harte dat onze kandidaten alles positief op een rij krijgen en dat ze weloverwogen gaan voor het appartement van hun keuze. Met ondertekening van het deelnameformulier stappen ze formeel in waardoor de realisatie van Havephof flink dichterbij komt.

Op koers

Hebben we namelijk 70% verkocht, dan kunnen we ons melden bij het Garantiefonds, de hypotheekverstrekkers, notaris en aannemer.

Zitten zij allemaal op koers en komen alle lijntjes tegelijk samen, dan zou Bouwbedrijf van Herpen zomaar in maart 2024 aan de slag kunnen en wonen wij een jaar later aan de Bergstraat. Misschien iets te rooskleurig maar wat zou het geweldig zijn…

Om de laatste appartementen onder de aandacht te brengen, organiseren we een tweede en derde Open Ochtend.

Je bent meer dan welkom aan de Bergstraat 50 op

zaterdag 25 november en zaterdag 9 december van 10.30 tot 13.00 uur

blog 27-10 4
blog 27-10 3a
blog 27-10 1a

Dit bericht delen op social media?
Dat kan via onderstaande buttons.

Pin It on Pinterest