Het was de mooie lichtval die de voorlopig laatste instapper van Havephof overtuigde: hier wil ik wonen. Geen eenvoudige keuze. Omdat ze afscheid moet nemen van haar huidige – te grote – woning boordevol herinneringen. Omdat ze zich amper kan voorstellen hoe een oud kantoor een nieuw appartement wordt. Omdat een CPO die al zover op dreef is, een enorme papierwinkel met zich meebrengt. Gelukkig zijn er haar kinderen en beseft ze dat ze straks op een perfecte locatie woont – enerzijds het centrum, anderzijds de natuur – in het prettigste dorp van Brabant. Wat wil je nog meer?

In harmonie voor elkaar en met elkaar

Wat is je naam, leeftijd en betrokkenheid bij Havephof?

Ik ben Corrie van Loon, 76 jaar en vanaf april 2024 lid van de CPO.

Wanneer en hoe ben je bij hier beland?

Als geboren Tilburgse woon ik al bijna vijftig jaar in Goirle. Hier wil ik nooit meer weg. Mijn kinderen zijn natuurlijk al lang de deur uit. Bovendien ben ik sinds vier jaar weduwe, helaas. Al met al woon ik in een veel te groot huis. Daarom ging ik geleidelijk aan zoeken naar een kleinere en gelijkvloerse woning.

En toen zag mijn dochter de appartementen van Havephof op Funda. Dezelfde dag nog reden we langs het gebouw. Later maakten we een afspraak om het pand ook van binnen te bekijken. Vervolgens woonde ik online de CPO-presentatie van KilimanjaroWonen bij en maakte ik kennis met de andere bewoners tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Wat trok je erin aan en had je ook twijfels [welke dan]?

Het is ontzettend lastig om je voor te stellen hoe het huidige kantoor er na de renovatie uit ziet. Havephof is geen kant-en-klaar eindproduct waarbij je precies weet wat je koopt. Wel zag ik dat het appartement wat ik uiteindelijk koos, een heel mooie lichtval heeft. Dat overtuigde me.

Verder sprak het concept van samen wonen met behoud van ieders privacy me enorm aan. Tel daarbij op de perfecte locatie: zowel dicht bij winkelcentrum De Hovel en cultureel centrum Jan van Besouw, als dicht bij de natuur. Wat wil je nog meer..?

Zijn die twijfels inmiddels verdwenen en zo ja/nee, hoe komt dat?

Vanaf het eerste moment verliep het contact met de enthousiaste medebewoners van Havephof prettig. Al schrok ik enorm van de papierwinkel die op me afkwam. Zonder de hulp van mijn kinderen had ik dit niet aangedurfd, hoewel ik het nog steeds een grote stap vind.

Het verlaten van mijn huidige woning valt me emotioneel zwaar. Maar ik vertrouw erop dat Havephof me er heel veel voor gaat teruggeven.

Welke vijf woorden passen volgens jou precies bij dit project?

Toekomstbestendig, saamhorig, goed gesitueerd, oud in een nieuw jasje, gelegen in het prettigste dorp van Brabant.

Wanneer kun je er beter niet aan meedoen en wanneer juist wel?

Dit is geen geschikte woonlocatie als je het liefst op je eigen eilandje leeft of weinig behoefte hebt aan sociale contacten. Maar past het je om samen met anderen iets te ondernemen, dan zul je je in Havephof prima thuisvoelen.

Wanneer is Havephof geslaagd en wat is daarvoor [nog] nodig?

Wanneer we een goede balans vinden tussen privacy en onderling contact. Hiervoor is nodig dat we regelmatig met elkaar in gesprek zijn en blijven. Oog houden voor de wensen van enerzijds de individuele bewoner en anderzijds de groep, het geheel, het collectief.

Hoe ziet Havephof er over vijf of tien jaar uit?

Een aangename woonplek tussen het Goirlese centrum en de natuur. Een plek waar de bewoners in harmonie voor elkaar en met elkaar leven.

Aan wie geef je de vragen door?

Ik kan het stokje nog niet doorgeven. Er komen weliswaar nieuwe instappers aan, maar zij hebben even iets anders aan de kop dan vragen beantwoorden. Gelukkig staat er in juni iets belangrijks te gebeuren: de notaris! Als we allemaal getekend hebben, kan de bouw – nou ja, eerst de sloop – beginnen. “Eindelijk is het zover” zullen sommigen van ons die al lang meelopen, verzuchten.

Dit bericht delen op social media?
Dat kan via onderstaande buttons.

Pin It on Pinterest